workshops op maat

Op verzoek stel ik een leuke en/of bijzondere workshop op maat samen. Zo zijn er bijvoorbeeld momenten die je eigenlijk op een speciale manier met dierbaren zou willen vieren. Of er zijn (jaarlijkse) uitjes waarop je met collega’s of vrienden iets ‘anders dan anders’ zou willen doen. 

DIt kan een leuke dag of dagdeel in Nederland zijn, maar vooral ook een GenietWeek op maat in Frankrijk. Het enkel huren van de pastorie ‘le Presbytère’ (max. 10-12 personen) voor bijvoorbeeld een familieweek kan ook. Vraag mij gerust naar de mogelijkheden.

Kijk voor voor een impressie van de GenietWeken bij de Frankrijk-workshops van 2022.

Een impressie – voorbeeld dagarrangement in december
Tussen kwart voor tien en tien uur wordt iedereen ontvangen met een kopje koffie of thee en verse Apfelstrudel met warme vanillesaus. Alle materialen om samen een speciale kerstboom voor de jarige of jubilaris te gaan maken liggen klaar. Ik demonstreer dan hoe de takken, het groen en de decoraties verwerkt kunnen worden, waarna we samen aan de slag gaan tot ongeveer half een. Tussen half een en ongeveer half drie volgt een heerlijke 3-gangenlunch op een andere sfeervolle locatie, waar we gezamenlijk binnen een paar minuten naartoe wandelen. Tijdens het eten staat de jarige/jubilaris – in zowel de aankleding van de tafel als de keuze van de gerechten en het ‘gebeuren eromheen’ – centraal. Het afsluitende middagprogramma begint met de demonstratie van een kerststuk, waarna een ieder dit zelf gaat maken tot ongeveer 4 uur. Na een kopje koffie of thee nemen we tot slot weer afscheid van elkaar.

Een impressie – voorbeeld avondarrangement
De avond begint tussen kwart voor acht en acht uur met een kopje koffie of thee, terwijl een speciale gelegenheidstaart – gedecoreerd met marsepein en bloemen – aangesneden wordt. Na elkaar uitgebreid begroet te hebben, demonstreer ik het werkstuk van die avond, een krans met rozenbottels op een schaal. Vervolgens gaat een ieder zelf aan de slag, terwijl er tussendoor – met een stijlvol muziekje op de achtergrond – volop de ruimte is om gezellig verder te converseren. Als we rond half elf klaar zijn met de krans, sluiten we de avond af met een glas Prosecco of wijn en een aantal borrelhapjes passend bij het thema van het arrangement.

Een paar details 
• De workshops op maat zijn speciale arrangementen die ik in overleg maak en daarbij afstem op een gericht thema.
• De workshops op maat kunnen dagarrangementen zijn (van 9.45 tot 16.00 uur, inclusief een uitgebreide lunch) of dagdeelarrangementen (bijvoorbeeld een avond van 19.45 tot 23.00 uur).
• Het minimum aantal deelnemers is 8, het maximum is 12, tenzij de workshop op een andere locatie wordt gegeven.
• Op verzoek houd ik graag rekening met een speciaal of vegetarisch dieet.
• De ‘standaard’ locaties in Nederland zijn: de cursusruimte/bloemenkas, het Hofhuus,  achter Kok Bloemenservice, Rijksstraatweg 64-68, 7231 AH Warnsveld, tel. 0575-522704 & het atelier en de grote tuin van Sabi Centrum voor Kunst en Filosofie, Mettrayweg 28 in Eefde. In Frankrijk is dit: de oude pastorie ‘le Presbytère’ in Ygrande.