Bloemschikken het jaar rond 2019-2020

SEPTEMBER/OKTOBER Mooie ZomerMijmeringen 

De zomer is bijna voorbij en de herfst doet zijn intrede! Dit is te zien aan de bladeren van de bomen die weer prachtig oranje, geel, bruin en rood kleuren. We gaan aan de slag met rozenbottels, hortensia’s, bessen, vruchten, bloembodems van uitgebloeide bloemen, eikenblad en prachtig verkleurde bladeren van bomen. Dit is elk jaar opnieuw een feest. De rozenbottels zijn bij mij te koop voor € 15,00. Maak je er geen gebruik van bel of mail me svp.

A. Sfeervolle krans op een schaal met een glazen windlicht
Een steekschuim krans met rozenbottels, hortensia’s, rozen en andere herfstmaterialen. Een harmonieus geheel!

B. Twee potten met rozenbottels
Twee potten met rozenbottels, hortensia’s, rozen, appeltjes, eiken- en hederablad en distels. Een compositie voor een sidetable, spiegel of schouw.

C. Guirlande
Een ‘slinger’ van rozenbottels, hortensia’s, rozen, appeltjes, eiken- en hederablad. Prachtig op een spiegel, schouw of voordeur.

NOVEMBER Deurkrans

Een deurkrans gemaakt met één soort materiaal, bijvoorbeeld gipskruid, óf twee soorten, bijvoorbeeld gipskruid met eucalyptusblad, óf een andere combinatie, zoals gipskruid, eucalyptusblad en distels. Er is veel keuze uit materialen die mooi indrogen en die je ook goed kunt combineren. Alles wordt met behulp van wikkeldraad gebonden op een strovorm met een doorsnede 40 cm. Een blikvanger voor aan de voordeur. Geen mogelijkheid om de krans op te hangen? Liggend op een schaal rondom een windlicht is een fraaie oplossing!

DECEMBER Advent en Kerst

A. Adventbloemstuk op een glazen schaal
De basis voor deze compositie is steekschuim in taartvorm met een doorsnede van 30 cm. Dit wordt op een mooie schaal gelegd. Vier glaasjes voor waxinelichtjes komen tussen de groen- en decoratiematerialen, zoals enkele bloemen, dennenappels, kerstballen en andere kerstaccessoires.

B. Alternatieve kerstboom
Een kerstboom, gemaakt van aan elkaar gebonden appeltakken, in een sierpot. Groen, bloemen, dennenappels, lampjes en andere kerstaccessoires worden ertussen verwerkt. Een bijzondere schikking!

C. Kersttafelversiering
Een compositie uit drie delen voor de eettafel, sidetable of schouw. Windlichtjes kunnen tussen bloemen, dennenappels, groen en kerstaccessoires verwerkt worden. De drie delen, gemaakt op leuke schalen, worden met natuurlijke materialen verbonden.

JANUARI Geheimzinnig Geheel

Experimenteren is leuk om te doen en leidt soms tot verrassingen. Halve bollen, vierkante blokken of vlakken van piepschuim bekleed met blad, mos, schors, stukjes metaal, knopen, kralen, bonen of andere materialen die indrogen, worden geplaatst op takken van coryllus, cornus etc. Er is veel mogelijk. Deze objecten zorgen gezamenlijk op een schaal voor een bijzonder effect.

FEBRUARI Ruimtelijke Bol

Een van takken gemaakte bol met voorjaarsbloemen die zelfstandig op een schaal kan staan. Zonder steekschuim is dat een hele uitdaging! De bol wordt gemaakt van makkelijk te buigen takken, zoals rode en groene cornus, plataan en linde in combinatie met groene takken uit het bos. Tussen deze takken komen bloemen, bijvoorbeeld ranonkels, tulpen, narcissen of andere bloemen met een solitaire uitstraling, bijvooreeld ornithogalum, anthurium, zantedeschia, agapanthus, artisjok, lelie, amaryllis en nerine. Om de vorm van de bol extra te benadrukken kunnen lissenblad, steelgras of hederaranken verwerkt worden.

MAART Versiering voor op terras of bij voordeur

Een ‘wand’ van kippengaas bekleed met mos en/of berkenschors, die in en om een strokrans met een doorsnede van 40 cm komt. Daaromheen wordt een takkenweefsel van corylus, salix, hop, kamperfoelie of clematis gedrapeerd. In het frame van kippengaas worden planten gezet. Voor zomerbloeiers is het te vroeg in het seizoen. Gebruik daarom mooie voorjaarsplanten, zoals madeliefjes, bolletjes, vergeet-me-nietjes en tuinkruiden! Een sfeervolle samenhang om lang van te genieten.

APRIL Pasen en Voorjaar

A. Langwerpig paasarrangement
De natuur ontluikt in een frame van bloesem- en berkentakken met daardoorheen vrolijke voorjaarsbloemen, bolletjes en paasaccessoires in bijv. crème, lichtgroen en zachtblauwe tinten. Een prachtgeheel in een ovale pot.

B. Bijzondere paaskrans
Een compositie op ’poten’, dat lijkt op een vogelnest en gebouwd wordt met vers materiaal en paasaccessoires. Aan het nest komen steekbuisjes met ranonkels, bolletjes, mooie groensoorten en paasaccessoires. In de pot eronder worden voorjaarsbloemen, bolletjes en buxus geschikt.