Rozenbottelworkshops

In verband met de vervanging van de kas achter Kok Bloemenservice verzorg ik in 2019-2020 geen rozenbottelworkshops. De cursussen gaan wel gewoon door op een andere en tijdelijke locatie.

Herfst! De zomer is bijna voorbij en de herfst doet zijn intrede! Te zien aan de bladeren van de bomen die weer prachtig oranje, geel, bruin en rood verkleuren. Werken met rozenbottels, hortensia’s, bessen, vruchten, bloembodems van uitgebloeide bloemen, eikenblad en prachtig gekleurde bladeren van bomen is elk jaar opnieuw een feest.

Donderdagavond 27 september 2018 19.45 – 22.30 uur
Sfeervolle krans op een prachtige schaal met glazen windlicht
Op een glazen schaal met een doorsnede van 45 cm komt een steekschuim krans met rozenbottels, hortensia’s en rozen.
De transparante uitstraling van de royale schaal past heel mooi bij deze herfstmaterialen. Een harmonieus geheel!
In het windlicht komt een kaars.

Dinsdagochtend 9 oktober 2018 9.45 – 12.30 uur
Deurkrans
Een deurkrans met rozenbottels, hortensia’s, appeltjes en groensoorten gebonden op een strovorm met een doorsnede van 40 cm. Een blikvanger aan de voordeur. Geen mogelijkheid om de krans op te hangen? Liggend op een schaal rondom een windlicht of op een side-table is een fraaie oplossing!
Een arrangement om lang van te genieten.

Dinsdagavond 9 oktober 2018 19.45 – 22.30uur
Twee coupes royaal gevuld met rozenbottels
Twee prachtige aardewerken coupes met een roestbruine glazuur, waardoor ze antiek lijken, worden opgemaakt met materialen zoals hierboven beschreven staat, dus rozenbottels gecombineerd met hortensia’s, rozen, appeltjes, eiken- en hederablad, distels, etc.
De rustieke uitstraling van de coupes past hier schitterend bij. Een compositie voor sidetable, spiegel of schouw.

Donderdagavond 11 oktober 2018 19.45 – 22.30 uur
Compositie van herfstmaterialen op een rustieke sierpot
Een uitbundig arrangement met schitterende rozenbottels, appeltjes, rozen, distels en groene materialen geschikt in een ovale sierpot, genaamd Phoenix (40-16-15 cm).  Eigen creativiteit, fantasie en een klein beetje hulp leiden tot een verbluffend resultaat.