landschapsschilderen

Maandag 18 juli t/m vrijdag 22 juli 2022 

Maandag 12 september t/m vrijdag 16 september 2022

door Nicole Huijs-Karrèr

Schilderen op z’n Frans in Eefde (NL)

Het landschap van Emil Nolde (1940) en het landschap van Edvard Munch (1893) zullen de leidraad vormen voor deze schilderweek in de heerlijke tuin/het atelier van Sabi Centrum voor Kunst en Filosofie in Eefde…

Nolde en Munch zijn beiden expressionistische schilders die in het Noorden van Europa leefden en werkten. Nolde werkte vanuit zijn fascinatie voor de werking van kleur en de beweging in het landschap van zijn geboortestreek. Voor Munch vormde het landschap, met eenvoudige gestalten daarin geplaatst, de spiegel van zijn melancholische ziel. Aan de hand van deze landschapsschilderingen gaan we deze cursusweek aan het werk.

In en om de mooie tuin en het atelier van Corrie Haverkort zullen we genoeg onderwerpen vinden om zowel door Nolde als Munch geïnspireerd te worden in ons eigen schilderproces. Nicole helpt je daarbij enthousiasmerend op weg met leuke en verdiepende opdrachten.

De mix van beeldende verhalen en praktische opdrachten zorgt vrijwel altijd direct aan tot ‘spiegelend schilderen’. Met acrylverf op 300 grams aquarelpapier of eventueel op zelf meegebracht doek, een klein groots schilderproces!

Sabi Centrum Eefde

Impressie WeekProgramma

Spiegelend beelden creëren, terwijl je je persoonlijke en unieke uitdrukkingsvorm zoveel mogelijk tot zijn recht laat komen. Dit is wat in deze schilderweek, onder leiding van Nicole Huijs-Karrèr, voorop staat. Je laat de rust & ruimte op je inwerken, terwijl Nicole in dagelijkse lezingen van ongeveer een half uur over de geschiedenis van de beide landschapsschilders vertelt.

DSC_0273

Niet alleen rond om je heen kijken naar de omgeving, de tuin en naar vroegere voorbeelden werkt inspirerend, maar juist ook heel dichtbij, naar wat andere deelnemers maken.  Aan het eind van de schildersessies wordt dan ook telkens elkaars voortgang bekeken en besproken. Gaandeweg zal iedereen ontdekken hoe groot en rijk en ook verrassend je fantasie kan zijn. En hoe je dit op een eigen manier in prachtig schilderwerk kunt omzetten.

schilderen2

We schilderen zoveel mogelijk in de tuin van Sabi Centrum voor Kunst en Filosofie. Hierbij zal Nicole je graag met praktische aanwijzingen begeleiden bij de technische en kunstzinnige uitdagingen van de deze week.

Praktische informatie: 
Corrie Haverkort van Sabi Centrum voor Kunst en Filosofie – Mettrayweg 28 in Eefde – biedt ons gastvrijheid in haar huis, tuin en grote atelier. Iedereen slaapt en ontbijt thuis of regelt zelf een accommodatie in de buurt. Wij ontmoeten elkaar  rond 9.30 uur in het atelier en de tuin en laten ons de rest van de dag en vroege avond verwennen door de culinaire kunsten van Truus. Minimaal 5 en maximaal  10 deelnemers. Kosten: € 495, inclusief materialen en maaltijden (de heerlijke lunches en de feestelijke diners).

Voor meer informatie, zie ook www.nicolekarrer.nl

Ga naar het aanmeldingsformulier om je te verzekeren van een plek om jezelf deze prachtspiegel voor te houden.

Reacties deelnemers
• Dit jaar wordt mijn 3e schilderworkshop in Ygrande. Zodra je in Ygrande arriveert en de pastorie binnenkomt, voel je je thuis. De ontvangst met koffie en lekkers doet je de reis vergeten. De pastorie is prachtig met haar fraaie tuin. ’s Morgens word je gewekt door de vogels en de heerlijke geuren uit de keuken. Het eten is dan ook verrukkelijk. Bij mooi weer wordt in de tuin geschilderd. Nicole helpt en motiveert je waar nodig. Wel of niet kunnen schilderen is niet zo belangrijk. Plezier staat voorop. Aan het eind van de week is er een expositie van alle gemaakte schilderijen. Heel leuk om alle kunstwerkjes van iedereen bij elkaar te zien. Kortom, Truus en Nicole doen er alles aan om je een fijne week te bezorgen. Janny