schilderspiegel

Zaterdag 29 juni t/m zaterdag 6 juli 2019

door Nicole Huijs-Karrèr

Een glooiende omgeving met karakteristieke kastelen, in een prachtig deel van de Auvergne. Deze heerlijke Franse natuur in je opnemen, de vergezichten en de weidsheid, maar zeker ook de kleine dingen, die er rijkelijk groeien en bloeien. Ondertussen kijken naar zowel de gedetailleerde en zachte, vloeiende vormen en kleuren in de kunst van Georgia ‘O Keefe als de eenvoudige en grote, felgekleurde vlakken in de werken van Willem Oepts. Deze natuurlijke en sfeervolle tegenstellingen zorgen als vanzelf voor inspiratie en zetten je aan tot ‘spiegelend schilderen’. Met acrylverf op 300 grams aquarelpapier of eventueel op zelf meegebracht doek, een klein groots schilderproces!

thumb_DSC_0435_1024

Impressie WeekProgramma
Spiegelend beelden creëren, terwijl je je persoonlijke en unieke uitdrukkingsvorm zoveel mogelijk tot zijn recht laat komen. Dit is wat in deze schilderweek, onder leiding van Nicole Huijs-Karrèr, voorop staat. Je laat de Franse omgeving op je inwerken, terwijl Nicole in dagelijkse lezingen van ongeveer een half uur de kunstwerken van de Amerikaanse Georgia ‘O Keefe (1887-1986) en de Nederlandse Willem Oepts (1904-1988) bespreekt. Georgia ‘O Keefe is wereldberoemd geworden door haar uitvergrotingen van details van bloemen, waarmee zij de grens tussen realistische kunst en abstractie onderzocht. Willem Oepts woonde en werkte vanaf 1935 voornamelijk in Frankrijk en is bekend om zijn krachtige licht-dondercontrasten en eenvoudige vlakverdelingen bij onder andere Zuid-Franse landschappen.

DSC_0273

Niet alleen rond om je heen kijken naar de omgeving, de tuin en naar vroegere voorbeelden werkt inspirerend, maar juist ook heel dichtbij, naar wat andere deelnemers maken. Aan het eind van de schildersessies wordt dan ook telkens elkaars voortgang bekeken en besproken. Gaandeweg zal iedereen ontdekken hoe groot, rijk en ook verrassend je fantasie kan zijn. En hoe je dit op een eigen manier in prachtig schilderwerk kunt omzetten.

schilderen2

We schilderen zoveel mogelijk in de tuin van de pastorie, een oase van talrijke bloemen en planten. Hierbij zal Nicole steeds aanwijzingen geven over enkele basisprincipes van het schilderen zoals kleurgebruik, verhoudingen, compositie, en verschillende soorten perspectief. Uiteraard gaan we ook de verdere omgeving rondom Ygrande verkennen en een paar schets- en foto-opdrachten uitvoeren in een andere inspirerende tuin.

 

De kosten voor deze workshop zijn € 695.- per persoon, incl. de materialen die nodig zijn voor het schilderen, alle overnachtingen, maaltijden en drinken, maar excl. de reis.

 

Voor meer informatie, zie ook www.nicolekarrer.nl

 

Ga naar het aanmeldingsformulier om je te verzekeren van een plek om jezelf deze prachtspiegel voor te houden.

 

Reacties deelnemers
• Dit jaar wordt mijn 3e schilderworkshop in Ygrande. Zodra je in Ygrande arriveert en de pastorie binnenkomt, voel je je thuis. De ontvangst met koffie en lekkers doet je de reis vergeten. De pastorie is prachtig met haar fraaie tuin. ’s Morgens word je gewekt door de vogels en de heerlijke geuren uit de keuken. Het eten is dan ook verrukkelijk. Bij mooi weer wordt in de tuin geschilderd. Nicole helpt en motiveert je waar nodig. Wel of niet kunnen schilderen is niet zo belangrijk. Plezier staat voorop. Aan het eind van de week is er een expositie van alle gemaakte schilderijen. Heel leuk om alle kunstwerkjes van iedereen bij elkaar te zien. Kortom, Truus en Nicole doen er alles aan om je een fijne week te bezorgen. Janny