schilderretraite – maak eens tijd voor jezelf

Zaterdag 7  t/m zaterdag 14 september 2019

door Rita Meertens

Een ‘kunst-zinnige’ week waarin jij centraal staat om weer in je kracht te komen. Door in een fijne omgeving aan de slag te gaan met potlood, penseel en papier. En daardoor weer in contact te komen met jezelf en te weten wat je wil met de rest van je leven.

ygDSC_7611

Soms zijn we zo druk met met het ‘alle ballen in de lucht houden’, dat we niet stilstaan bij wat we nu zelf willen. Misschien heb je het druk met je werk, je kinderen of kamp je met gezondheidsproblemen. Of misschien heb je het verlies van een dierbaar iemand nog niet kunnen verwerken. In deze retraiteweek nemen we een time-out en gaan we even aan de zijlijn van ons leven staan. We kijken op afstand naar wat we allemaal doen en waarom we dat doen. Het stimuleert om daarbij ongedwongen en creatief in een groep te werken. Aan het einde van de week ga je zelfs heel voldaan naar huis met zowel een aantal kleine schilderijtje als één geweldig en groot schilderij, je krachtschild. Dit beeld zegt en betekent dan ook meer dan 1000 woorden en is je houvast voor de toekomst.

Impressie WeekProgramma

Het wordt een heerlijke zorgeloze week, want het programma hoor je per dag van Rita Meertens. Je kunt je er gewoon aan overgeven.

Ondertussen word je door Truus Wigger de hele dag door verwend met de meeste heerlijke gerechten. We logeren daarbij in haar bijzonder mooie oude pastorie met dito tuin.

De ervaring leert dat het een week van niet alleen kunst-zinnige, maar juist ook van culinaire inspiratie is. Kortom, een echte verwenweek voor jezelf!

schilderen5

Deelname aan de retraite is voor iedereen, met of zonder schilderervaring. De grootste uitdaging is het vrijmaken van een week in ons drukke bestaan om deel te kunnen nemen… Maak daarom eens een afspraak met jezelf en gun jezelf dit ‘cadeautje’.

De retraite vindt plaats in een prettige en prachtige omgeving in Frankrijk en is geheel verzorgd. De kosten voor deze workshop zijn € 795.- per persoon, incl. de materialen die nodig zijn voor het schilderen, alle overnachtingen, maaltijden, drinken en 2,5 uur coaching pp., maar excl. de reis.

Voor meer informatie, zie ook www.ritameertens.exto.nl

Of ga direct naar het aanmeldingsformulier

Reacties deelnemers
• Voor mij was de week in Ygrande: pure verwennerij; een gastvrouw die het vak tot in de puntjes beheerst; een schilderdocent die meer geeft dan schilderlessen; een entourage die uitnodigt tot wandelingen, gesprekken en vrolijk samenzijn. Kortom, een week voor jezelf, die je verder brengt. Dicky