zomers genieten – energieke mindfulness

Zaterdag 17 augustus t/m zaterdag 24 augustus 2019

door Titia Sikkema

Een prachtplek in Frankrijk – het gastvrije huis van Truus Wigger – nodigt als vanzelf uit om heen te gaan en er vervolgens even stil te staan…
Mindfulness leert ons in het nu te zijn en in het nu te leven. Het heden is het enige moment dat we echt hebben en daar valt zo veel te doen. We hoeven het niet continu over de toekomst te hebben of over het verleden te piekeren. Je kunt met volle teugen van het nu genieten door dit met de juiste aandacht te (leren) doen, te wandelen en te ontspannen. Het landelijke karakter in het hart van la douce France is bij uitstek geschikt om in een zorgeloze week even helemaal tot rust te komen. En om een weekje zomers te genieten als een ‘god in Frankrijk’!

compo 4

Weekimpressie
Titia Sikkema is mindfulness trainer en fysiotherapeute. In de Franse week zal ze een aantal onderdelen van Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) van John Kabat Zinn ter kennismaking en als inspiratie gebruiken. MBSR is een effectieve en zelfs wetenschappelijk bewezen training. Titia zet dit gedachtengoed op een fijne en speelse manier voor je in. Daarin wordt ze aangevuld door Truus Wigger, die zowel een ervaren gastvrouw als ook een goed getrainde natuurcoach is. We verblijven een week in haar oude, sfeervolle pastorie, genietend van lekkernijen, mijmerend achter in de grote tuin, kijkend over de velden. Af en toe de handen uit de mouwen stekend, nu eens niet voor dagelijkse bezigheden, maar om bijvoorbeeld een veldboeket te maken met de praktische aanwijzingen van Truus.

 

We starten elke ochtend met mindfulness en een programma van bewegingen in de meditatieruimte op de ruime zolder van de pastorie of op een plek in de heerlijke tuin. Ook is er ruimte voor fysiotherapie op maat, bijvoorbeeld een massage of een haptonomische behandeling. Verder trekken we er overdag op uit naar mooie plekken in de omgeving. We gaan samen op stap naar een plaatselijke markt of een middeleeuws stadje bezichtigen. Of een stevige wandeling maken in de schilderachtige Auvergne, samen of alleen. Dit alles met een snufje bezinning om met hernieuwde energie en plannen naar huis te gaan.

Naamloos-5

Mindfulness vraagt een zekere vasthoudendheid om effectief te kunnen zijn. Daarom zijn zowel een groep als de fijne plek in Frankrijk zeer geschikt om een begin te maken met meer mindful leven. Je hoeft trouwens geen ervaring met mindfulness te hebben; misschien is het juist dé kans om op deze uitnodigende plek met mindfulness kennis te maken.

STA EVEN STIL

Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit

Sta even stil
En leg je armen
Langs je eigen lijf
Voel je voeten
Op de aarde
Want dit is je verblijf
Sta even stil
En weet het weer
Leg het nooit iemand uit
Aan liefde
Is niets uit te leggen
Adem haar in en uit
(liedtekst van Liselore Gerritsen)

De kosten voor deze workshop zijn € 695.- per persoon, incl. alle overnachtingen, mindfulness en individuele fysiotherapie, maaltijden en drinken, maar excl. de reis.

Neem gerust contact op met Titia Sikkema, tel 06-5074 7087, voor meer informatie.

Of ga direct naar het aanmeldingsformulier