zomers genieten – energieke mindfulness mix

Zaterdag 25 juli t/m zaterdag 1 augustus 2020

door Titia Sikkema

Een prachtplek in Frankrijk – het gastvrije huis van Truus Wigger – nodigt als vanzelf uit om erheen te gaan en er vervolgens even stil te staan… los van de klok en los van vaste patronen, in een complete vakantieweek voor jezelf. Om er vervolgens te ontdekken en ook heel bewust te merken hoe het is om je opnieuw energiek en vitaal te voelen. En om na deze week weer vol inspiratie verder te kunnen gaan.

Mindfulness leert ons in het nu te zijn en in het nu te leven. Het heden is het enige moment dat we echt hebben en daarin valt zo veel te doen. We hoeven het niet continu over de toekomst te hebben of over het verleden te piekeren. Je kunt met volle teugen van het nu genieten door dit met de juiste aandacht te (leren)doen, te wandelen en te ontspannen. Het landelijke karakter in het hart van la douce France is bij uitstek geschikt om in een zorgeloze week helemaal tot rust te komen. En om een weekje zomers te genieten als een ‘god in Frankrijk’!

compo 4

Weekimpressie
Titia Sikkema is mindfulness trainer en fysiotherapeute. In de Franse week zal ze een aantal onderdelen van Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) van John Kabat Zinn ter kennismaking en als inspiratie gebruiken. MBSR is een effectieve en zelfs wetenschappelijk bewezen training. Titia zet dit gedachtengoed op een fijne en speelse manier voor je in.

Daarin wordt ze aangevuld door Truus Wigger, die zowel een ervaren gastvrouw als ook een goed getrainde natuurcoach is. We verblijven een week in haar oude, sfeervolle pastorie, genietend van lekkernijen, mijmerend achter in de grote tuin, kijkend over de glooiende velden. Kortom, helemaal tot rust komend op deze mooie stille en betoverende plek, met passende activiteiten en verwennerijen.

We starten elke ochtend met mindfulness en een programma van bewegingen in de meditatieruimte op de ruime zolder van de pastorie of op een plek in de heerlijke tuin. Ook is er ruimte voor fysiotherapie op maat, bijvoorbeeld een massage of een haptonomie behandeling. Verder trekken we er overdag op uit naar prachtplekken in de omgeving. Op de eerste dag gaan we op pad om in het buitengebied bloemen te plukken en er boeketten voor de pastorie van te maken. Daarnaast gaan we samen op stap naar een lokale markt of een middeleeuws stadje bezichtigen. Of een stevige wandeling maken in de schilderachtige Auvergne – samen of alleen, een deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella of juist een van de vele andere wandelroutes. En ook de avond wordt met eigen inbreng ingevuld of op verzoek opengelaten. Dit alles met een snufje bezinning om met hernieuwde energie en plannen naar huis te gaan.

Naamloos-5

Mindfulness vraagt een zekere vasthoudendheid om effectief te kunnen zijn. Daarom zijn zowel een groep als de fijne plek in Frankrijk zeer geschikt om een begin te maken met meer mindful leven. Je hoeft trouwens geen ervaring met mindfulness te hebben; misschien is het juist dé kans om in deze uitnodigende genietweek met mindfulness kennis te maken.

STA EVEN STIL

Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit

Sta even stil
En leg je armen
Langs je eigen lijf
Voel je voeten
Op de aarde
Want dit is je verblijf
Sta even stil
En weet het weer
Leg het nooit iemand uit
Aan liefde
Is niets uit te leggen
Adem haar in en uit
(liedtekst van Liselore Gerritsen)

De kosten voor deze workshop zijn € 695.- per persoon, incl. alle overnachtingen, mindfulness en individuele fysiotherapie, maaltijden en drinken, maar excl. de reis.

Neem gerust contact op met Titia Sikkema, tel 06-5074 7087, voor meer informatie.

Of ga direct naar het aanmeldingsformulier