ont-moeten en her-kennen

Ieder mens krijgt in het leven te maken met verlies en rouw. Verlies van een kind of partner, verlies van gezondheid, van een baan, vrienden, illusies en dromen. Intense gebeurtenissen, die levens voorgoed veranderen en waarna het hard werken is om er opnieuw vorm aan te geven. Tijd doet veel, maar soms is extra ondersteuning gewoon fijn.

De begeleiding bij rouwverwerking geef ik zowel individueel als in een groep. In Warnsveld of bijvoorbeeld tijdens een inspirerende week in Frankrijk: een combinatie van zowel uitwisselen en herkennen als creatief bezig zijn en genieten.

Een impressie
Voor deze bijzondere workshop neem je een foto, symbool of andere dierbare herinneringen aan de overledene mee. Terwijl dit met aandacht op een speciale plek wordt neergezet, kun je vertellen wat je bezighoudt. Daarna maken we een wandeling in stilte en zoeken we aandachtig naar materialen in het bos om iets heel persoonlijks te maken.
Met de bloemen, kleuren en vormen die op de een of andere manier bij de overledene passen, maken we samen een ‘bloemwerk’. Uiteenlopende gevoelens die naar boven komen kun je hierbij uitspreken, terwijl tegelijkertijd de goede eigenschappen van de overledene naar boven zullen komen en je zult beseffen wat de overledene je geleerd heeft.
De workshop is een combinatie van doen, praten en bewegen. Er hoort een ontspannende lunch bij. Na afloop verandert het perspectief waarmee je naar je eigen situatie kijkt. Uiteraard zijn de persoonlijke dingen die verteld worden geheel vertrouwelijk.