achtergronden

Counseling/coaching is geen therapie, maar is gericht op je persoonlijke verhaal, op je moeilijkheden en op de oorzaak daarvan.

Een coach luistert, helpt je bewust te worden van mogelijkheden en te ontdekken wat je kunt doen om een probleem aan te pakken.

Wat ik zelf met jaarringen heb? Wel, eigenlijk heel veel…! Zoals namelijk het groeiproces van een boom van de jaarringen af te lezen is, zo kan ook je levensloop zicht geven op de ontwikkeling van talenten & passie. Ook bij mij; vandaar mijn logo.

Mijn levensloop
Ik ben Truus Wigger en werk vanaf mijn 18e met bloemen. Eerst in een bloemenwinkel tijdens mijn vakopleiding en meesteropleiding, en vervolgens veertien jaar als docente en consulente bloemsierkunst aan het Groenhorstcollege in Velp. Na het overlijden van mijn echtgenoot in 1992 heb ik zijn bloemenwinkel voortgezet, die ik 7 jaar later besloot te verkopen. Daarna gaf ik een grote wending aan mijn leven door de opleiding omgangskunde aan de Hogeschool van Utrecht te volgen en ondertussen een oude pastorie in Frankrijk te kopen. Sinds 2002 heb ik samen met mijn huidige partner ‘Le Presbytère’ en ben ik sinds 2003 docent en trainer in communicatieve en sociale vaardigheden. En omdat ik naast bloemen ook graag met mensen werk, heb ik mij vervolgens tevens bekwaamd in het vak van counselor/coach aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. En juist het vormgeven met plantaardig materiaal blijft ook hier als een rode draad doorheen lopen.